מדיניות פרטיות היא מסמך משפטי שמטרתו להסביר כיצד נאספים, נשמרים, נעשה שימוש והחשוב מכל – כיצד מוגנים המידע והנתונים האישיים של המשתמשים. עריכת מדיניות פרטיות היא חובה חוקית לפי סעיף 11 לחוק הגנת הפרטיות, שמחייבת גופים ומוסדות לחשוף בפני הציבור את אופן השימוש במידע האישי הנאסף.
לאחר תיקון החוק בשנת 2024, נוספו חובות חדשות בנוגע לעריכת המדיניות, וכעת מדיניות פרטיות צריכה לכלול את הפרטים הבאים:
כולל דרישה להבהיר את המידע שנאסף, את מטרת השימוש בו, ולוודא כי המידע נשמר בצורה בטוחה ומאובטחת. תיקון זה מחייב את הגופים להתאים את מדיניותם לכללים מחמירים יותר, תוך שמירה על זכויות המשתמשים והגברת שקיפות.
לצד השימוש הנרחב בפלטפורמות דיגיטליות ובאפליקציות, נאסף מידע רב על אנשים. בנוסף, מתרבים המקרים בהם מידע אישי ורגיש זולג, מודלף ועל ידי כך גורם לפגיעה משמעותית וכואבת בפרטיותם של המשתמשים. בשנים האחרונות נחקקו חוקים ותקנות, בארץ (תקנות הגנת הפרטיות – אבטחת מידע), ובעולם (תקנות GDPR באירופה , CCPA בקליפורניה ועוד) שקובעים הוראות ומטילים חובות על בעלי מאגרי מידע. אלו נועדו להקנות למושאי המידע – לגולשים ולמשתמשים – סט זכויות בזיקה למידע שנאסף עליהם. למעשה, כפי שנראה בהמשך, החובה לפרט וליידע במסגרת מדיניות פרטיות, קיימת בחוק הישראל עוד משנת 1981. (חוק הגנת הפרטיות).
חשוב עוד לציין, כי החובה לפרסם מדיניות פרטיות חלה גם בעת איסוף מידע באינטרנט, וגם במקרים נוספים כפי שיודגמו בהמשך.
כפי שהסברתי, החוק דורש ליידע ולפרסם מדיניות בכל פעם שאנו אוספים מידע מאנשים.
איסוף המידע יכול להיות באמצעות האינטרנט (למשל טופס 'צור קשר'), או בדרכים אחרות.
להלן סוגים שונים של מדיניות פרטיות:
האם חייבים לפרסם מדיניות פרטיות? התשובה היא כפי שצוין בראשית העמוד – כן.
מה הדין במקרה של הפרה?
לסיכום חלק זה, ניתן לראות כי אי-פרסום מדיניות הפרטיות, או פרסומה שלא לפי כללי החוק, חושפת את בעל השליטה משפטית בכמה מישורים, ועלולה לסכן את הפעילות העסקית. לכן מוטב להתיעץ עם עורך דין מתחום הגנת הפרטיות ולוודא שעומדים בדרישות החוק.
לא. וליתר דיוק, גם אסור, וגם לא מומלץ.. נסביר –
העתקת מדיניות פרטיות ממקום אחר אינה מומלצת, ומעבר להיותה פעולה שאינה אתית, היא עשויה להוביל לסיכון משפטי. כל מדיניות פרטיות צריכה להיות מותאמת באופן ספציפי לאופן שבו נאסף המידע ולשימוש שנעשה בו, בהתאם לפעילות העסקית או השירות המוצע.
מדיניות שנכתבת באופן כללי עלולה לא לשקף את הצרכים והדרישות הייחודיות של הגורם המפעיל אותה, ובכך לפגוע בזכויות המשתמשים ולהוות הפרה של דרישות החוק. יתרה מכך, העתקת מדיניות ממקום אחר עלולה להוות הפרת דיני זכויות יוצרים, שכן מדובר ביצירה משפטית מוגנת. במקרה כזה, ייתכן כי הגורם המעתיק ייתקל בתביעה משפטית, ויאלץ לשאת בהשלכות כלכליות ומשפטיות.
לא.
עמוד זה עסק אך ורק במסמך מדיניות הפרטיות. החובות של מי שעושה שימוש במידע עשויות בהחלט להיות נרחבות ביותר ולכלול בין היתר:
משרדי מלווה ומייעץ לעסקים, חברות וארגונים בתחום הגנת הפרטיות ואבטחת מידע.
מוזמנים ליצור קשר בטלפון 0545445429, או לפנות באמצעות האתר.
לקריאה נוספת – מדריך פרטיות ואבטחת מידע – לחצו כאן.
להזמנת שירות אפיון העסק, הבנת הרגולציה שחלה עליו וקבלת דוח בנושא שמירה על פרטיות ואבטחת מידע אנא צרו קשר.
Photo by Jason Dent on Unsplash
הצהרת נגישות | תקנון ותנאי שימוש לאתר | מדיניות פרטיות |
Ⓒ סטודיו אילו 2023 | קידום אתרים – דניאל זריהן