מהו סימן מסחר ולמה כדאי לרשום סימן ? מדריך 2024

עו"ד מוטי כהן

27/06/2021

מאמרים חדשים באתר

הורדה (1)

משפיעני רשת: היבטים משפטיים שחשוב להכיר

moti_cohen_A_professional,_modern_design_showcasing_the_conce_5d2f7c37-2efa-4fc0-aef6-9c4bc005d6e3

מדריך משפטי לאתרי מכירות – 2024

רוצה לקבל למייל את המגזין "עניין רוחני"?

שיתוף המאמר

הקדמה – סימני מסחר

אתם מפתחים מותג, משווקים מוצר או שירות חדש? ומעוניינים להגן עליהם – מאמר זה מיועד לכם!

משרד עורך דין מוטי כהן מלווה בעלי עסקים בהגנה על קניין רוחני ורישום סימני מסחר.

יזמים, בעלות עסקים, בעלי אתרים ובעצם לכל מי שיש מוצר או שירות שחשוב לו להגן עליו ועל המוניטין שלו. בין אם אתם בתוך תהליך מיתוגי, בחירת שם לעסק, או מהלך שיווקי ופרסומי, המידע מכוון ממש אליכם!

סימן מסחר – לא רק לתאגידים גדולים

חשוב לציין, לא רק חברות גדולות רושמות סימני מסחר. גם אדם פרטי (עוסק פטור או מורשה) רשאי לרשום סימן. כך גם עמותה או חברה לתועלת הציבור.

סימן מסחר הוא כלי בעל חשיבות עליונה להגנה על הקניין הרוחני שלכם. הוא מגן על העסק שלכם ויכול לתת כלי אכיפה יעילים ומהירים במקרים של הפרות.

התהליך, כמו שיוסבר בהמשך, לא יקר ולא מסובך.

למה סימן מסחר כל כך חשוב?

דמיינו חברה כמו קוקה קולה. מה קורה אם חלילה מחר כל הנכסים הפיסיים של החברה קורסים ונעלמים? כל הסוכר והפחיות , המשאיות והבניינים וכו'.

האם החברה תוכל להתאושש מכך? לקחת הלוואות ולצמוח מחדש? התשובה כפי הנראה היא כן.

מדוע? מאחר והנכס המשמעותי ביותר שלה הוא הקניין הרוחני – הלוגואים, סימני המסחר, המוניטין שנצבר עם השנים  (הסוד המסחרי – המתכון!) וכיוב'. הבנק, יודע שהערך של החברה נותר כמעט זהה והיכולת שלה למכור תהיה דומה. כך גם הציבור. הדבר דומה גם עם שאר המותגים הגדולים בעולם. כאשר מותג גדול וחזק דיו, הקניין הרוחני הופך לבעל ערך בל-ישוער. אולי למרכיב הדומיננטי ביותר בחברה.

באופן דומה, הקניין הרוחני הופך לדומיננטי בעסקים קטנים ובינוניים. כולל כאלו שפועלים במרחב הדיגיטלי. חשוב שלכל עסק תהיה תכנית עסקית ואסטרטגית. כיצד הוא מפתח ומגן על הנכסים הרוחניים שלו – סימני מסחר, פטנטים, זכויות יוצרים, סודות מסחריים ועוד.

מה זה סימן מסחר?

סימן מסחר הוא בדרך כלל מילה או לוגו. אם כי במקרים מסוימים אפשר לרשום גם סימן תלת ממדי, צליל או אפילו ריח בתור סימני מסחר. אולם כאמור, לרוב סימן המסחר יהיה שם המותג, שם המוצר, לוגו או סלוגן.

הסימן יכול להיות מילה בעלת משמעות, או מילה מומצאת (במבה). כמו גם אות או רצף של אותיות (BMW). סימן מסחר יכול להיות גם סימן גרפי. למשל לוגו של תנובה, או כלי רכב.

לעיתים, סימן מסחר נועד לאשר איכות מסוימת של מוצר. למשל הרישום "יוצר בישראל" , או למשל סימון 'שמפניה' או 'ריוחה' שנועדו לסמן איזור גיאוגרפי.

מה המטרה של סימן מסחר?

לרישום הסימן מספר מטרות:

  1. הגנה על ציבור הצרכנים מפני הטעיה – אוהבים לנעול נעלי NIKE? אם כך תרצו לדעת בוודאות שהנעל שאתם רוכשים עם סימון ה-swoosh  היא אכן נעל מקורית ולא חיקוי. גם אם החיקוי זהה 'אחד לאחד' למקור אסור לאחר להשתמש במותג, כלומר עצם האיכות של הזיוף כלל לא משנה. הסימן נועד להקל על הצרכנים לזהות את המותג.
  2. הגנה על ההשקעה של בעלי המוצר או השירות – כיזמים, אתם משקיעים רבות בבניית המותג. השקעה בשיווק, פרסום ויחסי ציבור. השקעה רבה בעיצוב גרפי ובחווית לקוח . כל עסק משקיע סכומים מכובדים למדי בבניית הקניין הרוחני של משלח ידו. סימן המסחר נועד למנוע מאחרים 'לרכב' על המוניטין שלכם, בכך שהם ישתמשו למשל בשם המותג שלכם (או בשם דומה שעשוי להטעות).
  3. לאחר שרושמים סימן מסחר, קל, יעיל ופשוט יותר לאכוף הפרות של סימן המסחר.

הפקודה קובעת כי סימן מסחר צריך להיות בעל 'אופי מבחין'. במילים פשוטות, כזה שיאפשר לצרכנים או משתמשים להבדיל בין מוצר א' ל-ב'. למשל לא נוכל לרשום סימן על השם 'המכולת של אבי'. מדוע? מאחר והתיאור לא יוצר די אבחנה וכמו כן לא ניתן להגביל 'אבי' אחרים לקרוא מכולת על שמם . דוגמא נוספת, לא נוכל לקרוא לחנות "חנות המחשבים של ירושלים". מדוע? מאחר והיא לא יוצרת די הבחנה בינה לבין שאר החנויות. לא ראוי להגביל מתחרים בכך שלא יהיו רשאים לקרוא לחנות שלהם 'חנות מחשבים'.

כלומר, יש כאן שני אינטרסים במקביל. הראשון הוא יצירת וודאות בקרב צרכנים. איזה מוצר או שירות הם רוכשים? השני- מעוניינים לאפשר חיי מסחר חופשיים לתחרות ולא ליצור מגבלות לא סבירות על בתי עסק.

למה כדאי לרשום סימן מסחר?

  1. רישום הסימן מקנה לבעלים זכות שימוש ייחודית בסימן. רק לכם יהיה מותר לקרוא למוצר או לשירות בשם זה.
  2. רק בעלי הזכות בסימן יכולים לתבוע בגין הפרה שלו. במסגרת התביעה ניתן לקבל בין היתר צו מניעה מצד המפר. (סעיף 59 לפקודה)
  3. במקרה של חשש לייבוא מוצרים מפרים, בעל הזכות בסימן רשאי לפנות למכס בבקשה לעכב סחורות .
  4. סימן מסחר ניתן 'לזכיין' – בעלי הסימן רשאים לתת לצדדי ג' רשות שימוש בסימן וכמובן לגבות בגין כך תמלוגים. אם אתם בונים עסק שצפוי להתרחב והמודל כולל מעבר לזכיינות, רצוי לטפל ברישום הסימן מוקדם ככל האפשר!
  5. סימן מסחר הוא נכס קנייני שניתן למשכן, למכור ולהוריש. במובן הזה ניתן להתייחס אליו אף כהשקעה מניבה שכן ככל שהעסק מתפתח ומתרחב כך הערך של הסימן יעלה.
  6. רישום הסימן בישראל מקל על הרישום הבינלאומי

אם כך, רישום סימן מסחר מגן על הזכויות שלכם במותג. במקביל הוא מאפשר ליצור הזדמנויות כלכליות. זאת על ידי מסחור שלו (זכיינות) ובדרכים נוספות.

תהליך רישום סימן מסחר

  1. בחינה מקדימה של הסימן – ראשית, מומלץ לבחון האם סימן המסחר פנוי וכשיר לרישום. כאמור, החוק קובע אילו סימנים כשירים ומותרים לרישום ואיזה לא. מוטב כי עורך דין אשר בקיא בדיני סימני המסחר יבצע את הבחינה. אם כי חשוב לציין כי כל אדם יכול לבצע חיפוש במרשם סימני המסחר, ואף להגיש בקשה בעצמו.
  2. תכנון והגדרה מראש – יש להגדיר במדויק את סיווג סימן המסחר. כל סימן מסחר נרשם בקטגוריה (סיווג) מסוים, ועבור שירותים מסוימים. על פי הגדרות אלו יקבע רוחב והיקף ההגנה על סימן המסחר.
  3. הגשת הבקשה לרישום – את הבקשה מגישים באופן מקוון. חשוב לדייק בפרטים ובנתונים, מפני שלאחר ההגשה, כעקרון לא יתקבלו שינויים (למעט שינויים טכניים קלים). לכן, וודאו שאתם רושמים את הסיווגים הנכונים והמדויקים.
  4. קבלת אישור קיבול / קבלת השגות – לאחר הגשת הבקשה, תקבלו אישור בדבר הגשתה. לאחר מספר שבועות, תקבלו הודעה האם הבקשה מאושרת, או האם ישנן השגות והערות לרשם סימני המסחר. אם ישנן הערות, תדרשו להגיש מענה בכתב. כמו כן, ייתכן ויהיה צורך בהליך משפטי, בייצוג מול רשם סימני המסחר. זוהי סיבה נוספת להיעזר בעורך דין במהלך הגשת הבקשה. עורך דין ידע להעריך מראש את סיכויי הקבלה, וכן ידע לייצג אתכם מול רשם סימני המסחר במידת הצורך.
  5. פרק זמן להגשת התנגדויות – לאחר אישור הבקשה, היא מפורסמת ויש פרק זמן של 3 חודשים להגיש התנגדויות.
  6. קבלת הבקשה ורישום סימן המסחר – אם לא התקבלו התנגדויות, לאחר שלושה חודשים מפרסומה, הבקשה תאושר, וסימן המסחר יכנס לתוקפו.

כמה עולה להגיש סימן מסחר?

עלות הגשת הבקשה מתחלקת לשניים:

  1. אגרה למשרד המשפטים – כאשר האגרה הבסיסית היא 1795 ש"ח. בעבור רישום הסימן בסיווגים נוספים תידרשו לשלם אגרה נוספת. כמו כן, אם מדובר בבקשה דחופה ניתן להגיש בקשה מזורזת בעבור אגרה נוספת.
  2. שכר טרחה – המרכיב השני הוא שכר הטרחה לעורך הדין. בעבור שכר הטרחה, עורך הדין יבחן את הסימן לפני הרישום, ויגיש עבורכם בקשה מדויקת מבחינה משפטית. קחו בחשבון, שייתכנו עלויות נוספות, אם יתקבלו הערות או השגות מרשם סימני המסחר, ויהיה צורך בייצוג נוסף.

סיכום

רישום סימן מסחר חשוב מאד עבור הגנה על הקניין הרוחני של העסק. בין אם מדובר במוצר, סלוגן, או לוגו, רישום סימן המסחר יגן עליכם, ויאפשר אכיפה יעילה במקרים של הפרות.

אתם בוודאי יודעים מניסיון שבחירת שם לעסק או מוצר, היא אחת המשימות המורכבות. עכשיו אתם גם מודעים לעובדה שיש לכך השלכות משפטיות וכלכליות.

לכן מומלץ להתייעץ עם עורך דין שבקיא בסימני מסחר על מנת שתקבלו את הליווי והיעוץ הטובים ביותר.

לא תרצו לגלות שהשקעתם זמן וכסף לשווא. חבל לגלות בדיעבד שהשם למרבה הצער כבר תפוס, או שהוא דומה מדי לשם עסק אחר. כמו כן לא תרצו לבחור שם שיתברר כבלתי כשיר לרישום, מהעילות הרשומות בפקודה.

מוזמנים לפנות אלי  בקישור   motichohen.adv@gmail.com

או בטלפון 054-5445429 לקבלת יעוץ ראשוני בנושא.

שיתוף המאמר

עורך דין מוטי כהן

מעניק ייעוץ משפטי שוטף ליזמים, חברות, עסקים, אמנים ויוצרים מכל התחומים, בנושאי קניין רוחני – לרבות חוזי עבודה, חוזים מול לקוחות וספקים, ייעוץ משפטי בנושא אינטרנט (עריכת תקנון, מדיניות פרטיות ותנאי שימוש), רישום סימני מסחר, הגנה על סודות מסחריים ומידע עסקי ועוד.

עוד מאמרים בנושא דיני אינטרנט סימני מסחר

משפיעני רשת: היבטים משפטיים שחשוב להכיר

מדריך משפטי לאתרי מכירות – 2024

זכויות יוצרים ובינה מלאכותית – החלטה תקדימית

דילוג לתוכן