NFT הוא "רכוש" – החלטה משמעותית ופורצת דרך מאנגליה
בית המשפט העליון באנגליה הכיר ב-NFT כ"רכוש" לפי הדין האנגלי.
התביעה לבית המשפט הוגשה על ידי לווינה אוזבורן, מייסדת הארגון Women in Blockchain Talks שטענה כי בינואר 2022 נגנבו מהארנק הדיגיטלי שלה שני NFT מהקולקציה של boss beauties . התובעת זיהתה לאיזה ארנקים הועברו ה-NFT ופנתה באופן דחוף לבית המשפט בדרישה לקבל צו להקפאת הנכסים.
השופט פסק בהחלטה מקדמית כי ה-NFT נחשבים "רכוש" לפי הדין, ולפיכך ניתן לקבל מבית המשפט צווים לצורך הגנה משפטית.
במקרה הזה השופט פסק צו להקפאת נכסים לחברת ozone networks שברשותה המרקט-פלייס opensea אשר מורה על הקפאת ה-NFT, וכן צו אשר מורה על גילוי מידע שידוע להם על זהות המחזיקים של ה-NFT הגנוב.
מה החשיבות של ההחלטה?
- תקדים משפטי – ככל הידוע, בפעם הראשונה בעולם, מכיר בית משפט בכך ש-NFT הוא נכס שניתן להפעיל עליו צווים משפטיים. להכרה ב-NFT כנכס יהיו השלכות רבות ומסקרנות – למשל יתאפשר למשכן אותו, לקבל כנגדו הלוואה וכד'. ההבחנה בין היצירה האמנותית לבין ה-NFT (שהינו למעשה קוד תוכנה על גבי רשת הבלוקצ'יין), היא יסודית, אבל חשובה כשלעצמה, ובעיני טוב וראוי שזכתה להכרה מצד בית המשפט.
- וודאות למחזיקי NFT – במציאות שבה הונאות וגניבות נכסים קריפטוגרפיים מתרחשות מדי יום, מחזיקי NFT יידעו כי לרשותם עומדת הזכות לתבוע ולקבל סעדים משפטיים בגין הפרה של זכויות בנכסים שלהם. בית המשפט (האנגלי בשלב זה) פורש את סמכותו על פשיעה במרחב המטא-וורס וה-ווב3. בניגוד לדעה הרווחת, לפיה המרחבים הללו הם פרטיים ודיסקרטיים באופן מוחלט (מה שקורה במטאוורס, נשאר במטאוורס…), נראה כי המדינה – בעזרת רגולציה – ובתי המשפט באמצעות סמכותם, יפעלו להסדרה משפטית והגברת הוודאות גם שם.
מסקנות והמלצות משפטיות –
אם נקלעתם למצב שבו הופרה זכות בנכס קריפטוגרפי שלכם, מהרו ופנו לייעוץ משפטי, על מנת להגן על הזכויות שלכם, בין אם באמצעות צו להקפאת נכסים ובין על ידי סעד משפטי אחר.
כך תוכלו להבטיח, ככל הניתן, שהנכסים יישארו בשלמותם ויחזרו לרשותכם.